+    PROJECTS    ABOUT    CONTACT

 

 

BALLARAT

PROJECT:  ALTERATION & ADDITION

SITE AREA:  301m²

BUILDER:  CONSTRUCTING CONCEPTS Pty Ltd

LOCATION:  BALLARAT, VICTORIA

Ballarat_Det2-2.jpg
CONTEXT_P1200279.JPG
Ballarat_Ext2-2.jpg
Ballarat_Int2 b+w.jpg
Ballarat_Ext1sml.jpg
Ballarat-GF+1F SML.jpg

An alteration and addition to an existing heritage brick bungalow in central Ballarat that redirects the focus of the house towards the established garden.  A large new window at the rear brings morning sun into the living area through the foliage of an established Japanese maple.  Carefully detailed timber and black form-ply joinery allow for moments of pause throughout the interior.  Corrugated cedar cladding adds to the olfactory and tactile experience of the external areas and creates an harmonious material contrast between the old and the new.